Kako nam lahko pomagate

Donacija


Za pravne osebe – namenite nam donacijo

O donacijah govorimo takrat, ko podjetje podari denarna sredstva določeni organizaciji, brez proti usluge. Kljub temu, da donacije niso davčno priznan odhodek, pa lahko donator izkoristi olajšavo za donacije (59. člen ZDDPO-2). Donator lahko uveljavi olajšavo v višini 0,3 % obdavčljivega prihodka v posameznem davčnem letu, oz. največ v višini davčne osnove, tudi če donacijo nameni za splošno koristne namene, torej na primer za delovanje prostovoljnega gasilstva.

Poleg olajšave v višini 0,3 % obdavčljivega prihodka lahko donator izkoristi še dodatno olajšavo v višini 0,2 % obdavčljivega prihodka. To velja izjemoma, npr. v primeru, če donacijo izplača v denarju ali v naravi prostovoljnim društvom, ki so ustanovljena za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in delujejo v javnem interesu – to pomeni tudi PGD Braslovče.

Za vašo odločitev, namenitev donacije našemu društvu, se vam iskreno zahvaljujemo!

Vašo donacijo lahko nakažete na naš poslovni račun številka: SI56 6100 0000 7885 671, odprt pri Delavski hranilnici.

Dohodnina


Za fizične osebe - donirajte nam del dohodnine

V Zakonu o dohodnini je opredeljena namenitev dela dohodnine za donacije , ki bi ga od vas sicer vzela država. Zavezanci lahko namenite del svoje dohodnine (do 1,0%) tudi našemu gasilskemu društvu PGD BRASLOVČE.

Izkoristite možnost in namenite 1,0% svoje dohodnine nam, gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Braslovče in z Vašo pomočjo bomo lahko še bolje skrbeli za varnost Vas, prebivalcev naše občine.

Donacija NE vpliva na višino vaše dohodnine (nobenih dodatnih stroškov) in v primeru, da se NE boste odločili komu jo boste namenili, bo ostala v proračunu Republike Slovenije.

Obrazec – ZAHTEVO izpolnite s klikom na - Ogled obrazca.


Ogled obrazca

Za vašo odločitev, namenitev donacije našemu društvu, se vam iskreno zahvaljujemo!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več