Zgodovina

Prostovoljno gasilsko društvo Braslovče je bilo ustanovljeno leta 1900. Kmalu po ustanovitvi je bil zgrajen manjši gasilski dom, ki je bil v uporabi vse do leta 1975, ko je bil na sedanji lokaciji zgrajen povsem nov. Od leta 1980 pa vse do sedaj je bil večkrat preurejen in dograjen. V letu 2010 smo na primer obnovili sejno dvorano in jo spremenili v sodobno učilnico. Danes imamo lepo urejen gasilski dom, na katerega smo zelo ponosni, saj je vanj vloženih veliko prostovoljnih ur članov, občanov in prispevkov donatorjev v materialu ali denarju.

V letu 2011 smo v akciji »Moja dežela lepa in gostoljubna« osvojili 1. mesto med gasilskimi domovi in so prejeli priznanje Turistične zveze Slovenije.

Tudi nekdaj so gasilci zbirali denar - do leta 1912 so ga zbrali toliko, da so dali izdelati društveni prapor. Od takrat smo kupili še dva, enega v letu 1953, zadnjega pa 2003.

V vseh letih delovanja se je kupovala gasilska oprema in tehnika, ki je pripomogla k hitrejši odzivnosti na dogodke. Danes imamo dve sodobni vozili – večje gasilsko vozilo GVC 16/25 znamke MAN iz leta 2006, vozilo GVM-1 VW Crafter, kupljeno leta 2008, avtocisterno 16/50 TAM, staro 30 let, ki se uporablja za prevoze požarne in tudi pitne vode ter prikolico za prevoz opreme, kupili smo jo leta 2010.

Društvo že več let sodeluje z gasilci iz Rommerskirchna v Nemčiji, v zadnjem času pa se poglablja sodelovanje tudi s PGD Dolič - Šentflorjan iz Mislinjske doline in PGD Motovilci iz Goričkega.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več